09:12 / 26.10.2024 Мир

Ізраїль завдав ракетних ударів по Ірану

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Армія оборони Ізраїлю заявила, що завершила нічні авіаудари по іранських військових об'єктах. В ударах на відстані близько 1600 кілометрів від Ізраїлю брали участь десятки літаків, включаючи винищувачі, заправники та розвідники. Усі літаки благополучно повернулися до Ізраїлю.

Удари завдавали кількома хвилями протягом кількох годин у різних районах Ірану, повідомляє The Times of Israel.

Армія оборони Ізраїлю стверджує, що ударів було завдано по іранських військових об'єктах, включаючи батареї ППО та об'єкти з виробництва балістичних ракет, які використовувалися при іранських атаках на Ізраїль 1 жовтня та 14 квітня.

Крім того, військові заявляють, що ці удари надали ВПС Ізраїлю "ширшу свободу дій у повітрі в Ірані" і що вони мають широкий вибір цілей, які вони можуть вразити в ході майбутніх операцій, якщо це буде потрібно.

Збитки, завдані ударами, будуть визначені згодом, заявляють в Армії оборони Ізраїлю, додавши, що Іран заплатив ціну за свої атаки на Ізраїль.

Після завершення ізраїльських ударів по Ірану офіційний представник Армії оборони Ізраїлю контр-адмірал Даніель Хагарі у заяві англійською мовою попередив, що якщо Іран "зробить помилку", пішовши на подальшу ескалацію, Ізраїль відповість.

Підготував: Сергій Дага