23:13 / 25.10.2024 Мир

Російським журналістам білоруський диктатор розповів про поїздку до Криму

Самозванець Білорусі Олександр Лукашенко сказав, що готовий поїхати в окупований Крим, але зараз не бачить необхідності у цьому.

Він сказав в інтерв'ю російському медіа "Известия", що Мінськ має намір продовжувати "співпрацю" з окупованими регіонами України.

"До речі, керівництво України і військові нам за це дуже дорікають, що ці білоруські організації, які співпрацюють із цими, як вони кажуть, захопленими областями, потраплять під санкції. Так вони і так під санкціями. Уже далі нікуди потрапляти. Ну а те, що треба Донбасу і Криму, якщо у нас це є, ми це продаємо. Вони ж за це платять. Чому нам не співпрацювати з ними?" - сказав він.

Лукашенко заявив, що зі своєю позицією він визначився вже давно. При цьому він пообіцяв запросити журналіста, який поставив йому це запитання.

"Ну, а яка необхідність сьогодні чи вчора була їхати до Криму? Я свою позицію позначив на самому початку. Повторюю просто те, що я сказав на самому початку кримських подій: де-факто Крим російський, де-юре - ні", - заявив він.

Лукашенко додав, що головна проблема нібито полягає в тому, що питання Криму врегульоване лише односторонньо і міжнародна спільнота не визнає півострів російським. А Москву позиція світу не цікавить. Лукашенко зазначив, що вчинив би так само.

Підготувала: Ніна Петрович