07:14 / 14.10.2024 Мир

У Фінляндії опублікують довідник для громадян на випадок війни, – ЗМІ

Ілюстративне фото з відкритих джерел 

У Фінляндії в листопаді буде запущено новий інтернет-довідник, що міститиме інформацію від різних органів влади про підготовку та дії в умовах війни та інших кризових ситуацій.

Як повідомляє Yle, сайт буде доступний на порталі офіційних органів Suomi.fi і є міжвідомчим проєктом під керівництвом Міністерства внутрішніх справ.

Довідник включатиме рекомендації щодо необхідних запасів у домашніх умовах на випадок непередбачених обставин, війни, евакуації та національної оборони.

Директорка відділу комунікації Міністерства внутрішніх справ Еріїкка Койстінен зазначила, що також буде представлена інформація, яка допоможе людям підтримувати психологічну стійкість під час криз. Вона підкреслила, що громадяни повинні проявляти ініціативу, адже в кризових ситуаціях доступ до влади може бути обмежений.

Койстінен додала, що метою довідника не є налякати людей. Доступ до фінського довідника буде можливий тільки в інтернеті.

Також повідомляється, що шведська влада планує випустити аналогічний довідник, який буде розіслано всім домогосподарствам.

Підготував: Сергій Дага