22:27 / 12.10.2024 Мир

Трамп закликав страчувати мігрантів за вбивство громадян США

Ілюстративне фото з відкритих джерел 

За вбивство громадян США мігрантів мають засуджувати до страти. Таку ініціативу висловив кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп на виступі у місті Ріно (штат Невада). Його слова передає телерадіокомпанія NBC.

Я закликаю до страти будь-якого мігранта, який вб'є американського громадянина або співробітника правоохоронних органів.

Того ж дня колишній президент США висунув таку ж пропозицію під час свого мітингу в Аврорі, штат Колорадо. Він заявив, що "врятує" місто, яке він охарактеризував як "захоплене і завойоване" венесуельськими бандами.

Раніше у серпні Трамп заявив, що у разі перемоги на президентських виборах він скасує мораторій американського Мінюсту на страту.

Трамп відомий своєю жорсткою риторикою щодо приїжджих, він вважає мігрантів у США загрозою життю та безпеці американців. Так, у вересні Трамп під час дебатів з кандидатом від демократів Камалою Гарріс звинуватив мігрантів у Спрінгфілді, штат Огайо, у тому, що вони "їдять домашніх тварин людей, які там живуть". Потім він заявив, що і цього міста масово депортують гаїтян, які цим займалися.

У жовтні екс-президент США заявив, що велика частина мігрантів, які прибули до США, - злочинці, вони принесли з собою "погані гени", і тепер це у них у крові. Вибори президента США відбудуться 5 листопада 2024 року.

Підготував: Сергій Дага