11:40 / 08.10.2024 Мир

Комп'ютерний аналіз фіксує ознаки когнітивного згасання та старіння у Трампа, – NYT

Фото: nytimes.com

Виступи кандидата у президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа стають дедалі довшими та безладними, що може свідчити про його "когнітивне згасання", пише газета The New York Times.

З часом промови екс-президента стали "більш похмурими, різкими, гнівними, богохульними та зацикленими на минулому".

Такий висновок оглядачі NYT зробили за результатами комп'ютерного аналізу промов, інтерв'ю та постів у соцмережах Трампа. На думку авторів статті, з 2015 року, коли відбувся перший публічний виступ Трампа як політика, його риторика суттєво змінилася.

Зокрема, він почав використовувати лайку на 69% частіше, ніж коли вперше балотувався у2020 році. За даними комп'ютерного аналізу The New York Times, промови Трампа тепер тривають у середньому 82 хвилини порівняно з 45 хвилинами у 2016 році.

Пропорційно колишній президент США почав використовувати на 13% більше фраз з оборотами "завжди" і "ніколи", ніж вісім років тому. "Деякі експерти вважають це ознакою похилого віку", - йдеться в статті.

Республіканець, у свою чергу, стверджує, що пройшов когнітивні тести, а свій стиль називає "плетінням" та навмисною "блискучою комунікаційною стратегією".

Після виходу з виборчої кампанії 81-річного Джо Байдена 78-річний Дональд Трамп став найстаршим в історії США кандидатом на посаду президента від однієї з провідних партій. Крім того, у разі перемоги до завершення чотирирічного терміну, він може стати найстарішим в історії країни президентом. У листопаді 2027 року Дональду Трампу буде 82 роки.

Вибори президента США відбудуться 5 листопада 2024 року. Дональд Трамп виступає кандидатом від Республіканської партії. Від Демократичної партії висувають чинного віце-президента Камалу Гарріс.

BAGNET нагадує, колишній президент США Барак Обама з 10 жовтня приєднається до передвиборчих заходів Камали Гарріс.

Підготував: Сергій Дага