18:37 / 06.10.2024 Мир

Сучасному поколінню, ймовірно, доведеться воювати за свою країну, - очільник ГШ Польщі

Польщі знадобиться набагато більша армія в разі потреби захисту країни, але цього може бути важко досягти через старіння населення

Про це заявив начальник Генерального штабу Збройних сил Польщі генерал Веслав Кукула під час виступу в Університеті сухопутних військ у Вроцлаві, передає Reuters.

"Усе вказує на те, що ми – покоління, яке стане зі зброєю в руках, щоб захистити нашу країну. І ні я, ні хтось із вас не має наміру програти цю війну", - зазначив він.

Кукула також наголосив, що Польщі необхідно створити збройні сили, які будуть підготовлені до таких обставин. Втім, на його думку, демографічна криза знизить темпи набору на військову службу.

"Потенціал супротивника настільки великий, що ми повинні створити набагато більшу армію, а це означає, що ми також повинні впроваджувати модель загальної служби", - сказав Кукула.

За даними Міністерства оборони Польщі, до кінця року польська армія налічуватиме понад 207 500 солдатів, що зробить її третьою за чисельністю армією в НАТО після США і Туреччини.

Підготувала: Ніна Петрович