20:24 / 02.10.2024 Мир

Союзники ефективно закривають небо над Ізраїлем, - МЗС

Мирні люди ніколи не повинні бути цілями для смертоносних атак, на кшталт тієї, яку здійснив Іран, повідомила пресслужба МЗС України. 

"Укотре закликаємо усі сторони близькосхідного протистояння не допустити переростання конфлікту в широкомасштабну війну, наслідки якої матимуть катастрофічний характер не лише для людей в регіоні, але й для всього світу", - йдеться у заяві.

У МЗС додали, що якнайшвидша стабілізація безпекової ситуації на Близькому Сході є важливою умовою для недопущення подальшої регіональної дестабілізації.

У відомстві зазначили, що Україна вже третій рік протистоїть не лише Росії, яка здійснила неспровокований напад, а й Ірану, який постачає путінському режиму озброєння.

"Засуджуємо дії іранського режиму, які дестабілізують одразу два регіони: Європу та Близький Схід", - наголосили у відомстві.

Також там закликали партнерів так само рішуче захищати небо над Україною від ракет і дронів РФ.

"Підтримуємо оперативні дії союзників та партнерів Ізраїлю, які вжили превентивних заходів для мінімізації негативних наслідків ракетних обстрілів ізраїльської території з боку Ірану. Закликаємо союзників України так само рішуче та без вагань захищати українське небо від російських ракетних і дронових атак, оскільки людське життя є однаково цінним у будь-якій частині світу", - підкреслили в міністерстві.

Підготувала: Ніна Петрович