17:20 / 29.09.2024 Мир

Сорантник Трампа не згаяв нагоди покритикувати Зеленського

Сенатор Джей Ді Венс від штату Огайо, соратник колишнього президента Дональда Трампа на виборах, розкритикував президента України Володимира Зеленського під час передвиборчого мітингу в Пенсильванії.

Як пише The New York Times, після зустрічі Трампа з президентом України, сенатор Джей Ді Венс, виступаючи в Ньютауні недалеко від Філадельфії, розпочав свою промову з критики Зеленського за те, що він відвідав завод з виробництва боєприпасів у Скрентоні разом з губернатором штату, демократом Джошем Шапіро.

"Він приїхав на передвиборчу кампанію з демократичним керівництвом цієї країни. Ми витратили 200 мільярдів доларів на Україну. Знаєте, що я хотів би, щоб Зеленський зробив, коли приїде до Сполучених Штатів Америки? Подякував би жителям Пенсильванії і всім іншим", – сказав Венс.

NYT зазначає, що Зеленський насправді так і зробив – використав свій візит на завод, щоб подякувати Сполученим Штатам за підтримку, а також подякувати робітникам у Скрентоні за виробництво артилерійських снарядів для підтримки України.

Зеленський сказав 400 робітникам, які виготовляють снаряди для підтримки військових зусиль, що вони "врятували мільйони українців". У повідомленні в соціальних мережах він додав, що "саме в таких місцях, як це, можна по-справжньому відчути, що демократичний світ може перемогти".

Підготувала: Ніна Петрович