15:28 / 26.09.2024 Мир

У Швейцарії вперше застосували капсулу для самогубств

Фото: Капсула для самогубств Sarco

Поліція кантону Шаффхаузен у Швейцарії затримала кілька людей після того, як жінка померла у капсулі для самогубств Sarco. Її застосування просуває служба асистованих самогубств The Last Resort. Прокуратура Швейцарії розпочала розслідування у справі про схиляння до самогубства, повідомляє twitter.com.

О 16:40 23 вересня прокуратура отримала повідомлення від юридичної фірми про те, що у лісі в комуні Мерісхаузен у кантоні Шаффхаузен неподалік кордону з Німеччиною сталося асистоване самогубство з використанням капсули Sarco.

На місце прибули поліцейські, судово-медичні експерти та представники прокуратури. Капсулу вилучили, а померлу жінку доставили до Інституту судової медицини Цюріха, щоб провести розтин.

​У капсулі померла 64-річна американка, яка спеціально приїхала до Швейцарії. Перед смертю вона заявила, що хоче накласти на себе руки через хворобу, яка супроводжувалася сильними болями, а її сини "повністю згодні" з цим рішенням.

Sarco - розробка австралійського фізика Філіпа Нічке, який виступає за легалізацію асистованого суїциду. Він сам тестував пристрій - у кисневій масці.

Sarco - це герметична капсула, розміри якої можна порівняти з труною. Смерть у капсулі настає після того, як людина, що знаходиться у ній, натискає кнопку і випускає азот. Впродовж хвилини рівень кисню знижується до смертельного.

Фото: Капсула для самогубств Sarco

Підготував: Сергій Дага