09:27 / 17.09.2024 Мир

Трамп знайшов крайніх у замаху на себе: кого звинувачує

Фото: Дональд Трамп/apnews.com

Ексочільник Білого дому і кандидат у президенти США Дональд Трамп назвав "риторику" Джо Байдена і віцепрезидентки та своєї опонентки Камали Гарріс причиною спроби замаху на себе.

Про це Трамп заявив в інтерв'ю каналу Fox News.

– Він (нападник) повірив риториці Байдена і Гарріс і діяв згідно з нею. Їхня риторика змушує в мене стріляти, хоча я – той, хто збирається врятувати країну, а вони руйнують країну – як зсередини, так і ззовні, – сказав експрезидент США.

Трамп пригадав минулі коментарі Байдена та Гарріс, які називали його "загрозою демократії".

– Все навпаки. Це люди, які хочуть знищити нашу країну. Це називається ворог зсередини. Вони є реальною загрозою. Вони роблять це за допомогою поєднання риторики та судових позовів, у які мене втягують. Це те, до чого прислухаються небезпечні дурні, як-от стрілець. (...) І те ж саме з першим (стрільцем, який скоїв замах на Трампа у липні – Ред.), – поскаржився кандидат у президенти.

Як повідомляв BAGNET, раніше в мережі з'явилась інформація, що підозрюваний в замаху на кандидата в президенти США Дональда Трампа Раян Рут причетний до ГУР. Однак ця інформація не відповідає дійсності.

Підготував: Сергій Дага