19:27 / 12.09.2024 Мир

Російські слідчі вважають, що Прилєпін втратив геніталії через свого сина

Російське слідство стверджує, що співробітник СБУ дізнався про місцеперебування пропагандиста Захара Прилєпіна, автівку з яким підірвали у травні 2023 року, від його сина через фейковий акаунт.

Як заявили російські правоохоронці, групою, яка готувала замах на Прилєпіна, нібито керував співробітник СБУ з прізвищем Журавкін. 

Щоб дізнатися про місцеперебування пропагандиста, він нібито створив у соціальній мережі «Вконаткте» акаунт з ім’ям Іванка Полікарпова та став листуватися із сином Прилєпіна Іллею. Той розповів, що у травні батько перебуватиме у селищі Піонерський.

Далі, як стверджує слідство, співробітник СБУ передав інформацію про місцеперебування Прилєпіна громадянину України Олександру Пермякову, якого в росії обвинувачують у підриві автомобіля з пропагандистом.

За версією слідства, Пермяков навчили закладати вибухівку через відеодзвінки у WhatsApp, зазначає «ТАСС».

Як відомо, 6 травня 2023 року Прилєпіна було підірвано в автомобілі Audi Q7 на трасі Нижньогородської області дорогою до Москви з анексованої території Донецької та Луганської областей України. Водій загинув, сам Прилєпін отримав поранення ніг та втратив геніталії.

Підготувала: Ніна Петрович