18:45 / 10.09.2024 Мир

Всім, хто чекає на дебати Трампа і Гарріс доведеться не спати вночі

Дебати кандидатів у президенти США Камали Гарріс та Дональда Трампа, які організовує американський телеканал ABC News транслюватиме у прямому етері Cуспільний мовник.

11 вересня о 3:30 за київським часом на телеканалі Перший почнеться студія, а о 4:00 — самі дебати з синхронним перекладом українською.

Також їх можна буде подивитись наживо на сайті Суспільне Новини. Крім цього, на сайті Суспільного буде доступний текстовий онлайн, а згодом — огляд та підсумки дебатів.

Дебати триватимуть 90 хв із двома перервами на рекламу. Глядачів у залі не буде, а мікрофони вмикатимуть тільки на час відповіді кандидата.

Зустріч відбудеться у Філадельфії в Національному конституційному центрі. Її модеруватимуть ведучий і головний редактор World News Tonight Девід М'юір і ведуча Прайм ABC News Live Лінсі Девіс.

Опоненти можуть взяти з собою тільки ручку, блокнот і пляшку води. Мікрофони будуть увімкнені лише для кандидата, чия черга говорити. Тільки модераторам буде дозволено ставити запитання. У рекламних паузах Трампу і Гарріс не можна буде спілкуватися зі своїми працівниками з передвиборчої кампанії.

Кандидати не виголошуватимуть вступних промов, а заключні триватимуть дві хвилини для кожного. Також Трамп і Гарріс матимуть тільки дві хвилини, щоб відповісти на кожне запитання для спростування, і ще додаткову хвилину — для подальших роз’яснень або відповіді.

3 вересня відбулося віртуальне підкидання монети, щоб визначити, хто де стоятиме на подіумі під час дебатів та який буде порядок виголошення заключних промов. Трамп виграв жеребкування: він виголосить свою завершальну промову насамкінець. Гарріс стоятиме ліворуч на екрані, а Трамп — праворуч.

Підготувала: Ніна Петрович