13:34 / 05.09.2024 Мир

У КНДР стратили десятки чиновників через масштабні повені (фото)

Фото: news.tvchosun.com

У Північній Кореї стратили майже 30 чиновників, яких звинуватили у наслідках масштабної повені. Про це повідомив південнорейський телеканал TV Chosun.

Після повені у провінції Чагандо, яка забрала життя кількох тисяч людей, диктатор Кім Чен Ин скликав екстрену нараду. Під час зустрічі він звільнив 20-30 чиновників, серед яких начальник поліції, партійний секретар, міністр громадської безпеки та губернатор постраждалої провінції. Функціонерів звинуватили в недбалості та корупції, а після цього розстріляли.

Місяць тому північнокорейське телебачення показувало кадри, де Кім Чен Ин особисто оглядав наслідки повені та спілкувався з постраждалими. Незабаром після цієї інспекції урядові ЗМІ передали слова найтовстішого диктатора у світі: "Ті, хто спричинив неприйнятні жертви, будуть суворо покарані".

Наразі повідомлення про страти поширюють південнокорейські медіа, офіційно вони не підтверджені.

Потужна повінь сталася у липні у провінції Чагандо. Внаслідок цього могли загинути кілька тисяч жителів провінції, майже 15 тис. жителів евакуйовані, пошкоджено понад 4,1 тис. будинків, зруйновані дороги та залізничне сполучення, знищено посіви на 3 тис. га.

Підготував: Сергій Дага