18:10 / 26.08.2024 Мир

Ворожий БПЛА у Польщі: не збили через погоду

Польський повітряний простір було порушено «повітряним об’єктом» під час атаки росії на Україну вранці 26 серпня і його не збили «через погодні умови».

Як сказав командувач Збройних сил, генерал Мацей Кліш, якого цитує RMF24, під час ранкової повітряної атаки росії на українські міста «повітряний об’єкт» залетів на територію Польщі в районі українського Червонограда.

Генерал Кліш вважає, що, ймовірно, йдеться про безпілотник. Він розповів, що «об'єкт» зафіксували щонайменше три радіолокаційні станції. Наразі його не знайшли, пошуки тривають. 

Генерал розповів, що був готовий віддати команду на знищення об'єкта і перебував у контакті щодо цього з міністром оборони Владиславом Косіняком-Камишем, а також з начальником Генерального штабу Вєславом Кукулою.

«Через погодні умови я не зміг дати команду на його знищення, об’єкт зник із радіолокаційних систем через 25 кілометрів. З характеристик видно, що об’єкт не є ракетою. Ймовірно, це об’єкт типу безпілотного літального апарата, який наразі, згідно з ухваленими в країні процедурами, ми відносимо до невпізнаного повітряного об’єкта», — пояснив Кліш.

Підготувала: Ніна Петрович