14:31 / 22.08.2024 Мир

Всередині затонулої суперяхти Bayesian знайшли тіло "британського Білла Гейтса" та його дочки, – ЗМІ

Фото: Рятувальна операція

Два тіла, виявлені сьогодні дайверами всередині суперяхти Bayesian, яка затонула біля берегів Сицилії, є тілами відомого британського бізнесмена Майкла Лінча та його дочки Ганни. Про це пише британська газета The Telegraph з посиланням на директора сицилійського управління цивільної оборони Сальво Кочину.

Англійська вітрильна суперяхта Bayesian затонула біля берегів Сицилії під час урагану 19 серпня. Яхта перебувала приблизно за 800 метрів від берега і на глибині майже 50 метрів, її оглядають дайвери.

Дайвери дісталися пасажирських кают. Однак подальші пошуки дуже важко через вузькі простори всередині корабля. У воді плавають особисті речі та одяг пасажирів та екіпажу, що теж сильно заважає досліджувати уламки. Дайвери змінюються через кожні кілька хвилин. Морське дно в районі аварії корабля досліджує робот берегової охорони.

Загалом на борту човна перебували 22 особи - 10 членів екіпажу і 12 пасажирів. Зокрема Лінч, його 18-річна дочка Ганна, юрист фірми Clifford Chance Кріс Морвілло та голова Morgan Stanley International Джонатан Блумер.

Раніше повідомлялося про одного офіційно визнаного загиблого, 15 тих, хто вижив, і 6 зниклих безвісти.

Власник суперяхти Майкл Лінч - 59-річний мультимільйонер і засновник IT-компанії Autonomy, якого в пресі називають "британським Біллом Гейтсом". На піку у 2015 році Forbes оцінював його статки у мільярд доларів.

Майкл Лінч

Підготував: Сергій Дага