15:09 / 20.08.2024 Мир

Біля Сицилії затонула суперяхта Bayesian, зник британський мільярдер

Фото: Суперяхта Bayesian

Біля берегів Сицилії зазнала аварії та потонула англійська вітрильна суперяхта Bayesian вартістю 35 млн євро, повідомляє Corriere della Sera. На її борту перебували 22 особи - 12 пасажирів та 10 членів екіпажу. Пасажири були переважно зі Сполученого Королівства, а також з Нової Зеландії, Шрі-Ланки та Ірландії.

На даний момент відомо мінімум про одного загиблого. Шість людей вважаються зниклими безвісти. За даними газети, загину корабельний кок, уродженець Канади. Його тіло виявили на березі.

Саме судно, довжина якого 56 метрів, затонуло за 800 метрів від узбережжя міста Портічелло і знаходиться зараз на глибині 49 метрів. Як розповів глава Цивільного захисту Сицилії Сальво Кочина, водолази, які спустилися до уламків судна, "крізь ілюмінатори побачили трупи".

За повідомленням агентства ANSA, частина пасажирів, не встигла вибратися з кают під час потужного шторму, який потопив яхту.

Першими на допомогу пасажирам та екіпажу прийшли члени екіпажу вітрильника під голландським прапором. Вони підняли на борт корабля 15 людей, що опинилися у воді, серед яких була однорічна дитина.

Серед зниклих безвісти - власник суперяхти Майкл Лінч, 59-річний мультимільйонер і засновник IT-компанії Autonomy, якого в пресі називають "британським Біллом Гейтсом". На піку у 2015 році Forbes оцінював його статки у мільярд доларів.

Майкл Лінч

Підготував: Сергій Дага