17:10 / 31.07.2024 Мир

Група "Хімік" здійснила комплексний удар по позиціях окупаційних військ рф у Сирії, – ЗМІ

Українські спецпризначенці наприкінці липня 2024 року завдали комплексного удару по позиціях військ рф у Сирії.

Про це повідомляє Kyiv Post з посиланням на власні джерела.

Видання стверджує, що отримало декілька ексклюзивних відео та фото, на яких видно продовження спецоперації бійців підрозділів Головного управління розвідки (ГУР) зі знищення російських військ в Сирії.

Як стверджують джерела, група “Хімік” наприкінці липня 2024 року здійснила черговий комплексний удар по позиціях окупаційних військ РФ у Сирії.

Цього разу ціллю атаки стала військова техніка росіян на окупованому ними аеродромі Кувейрес, що розташований на схід від Алеппо.

На опублікованому відео спершу знищується російський рухомий комплекс РЕБ, а за тим дрони атакують російські військові обʼєкти на самому аеродромі.

Удар здійснили наступного дня після зустрічі ватажка рашистів Владіміра Путіна з авторитарний лідером Сирії Башаром Асадом 24 липня.

Аеродром контролюється росіянами та використовується у військових цілях з 2015 року. Також повідомляється, що обʼєкт серед іншого використовувався також для тренування та відправки іноземних найманців на війну в Україну.

Нагадаємо, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов підтвердив інформацію стосовно пошкодження стратегічного бомбардувальника-ракетоносця Ту-22М3 внаслідок атаки на російський військовий аеродром Оленья в Мурманській області.

Як повідомлялося, кіберфахівці Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України здійснили масштабну DDOS-атаку на російську інтернет-інфраструктуру, завдавши значного удару по критично важливих ресурсах. Атака тривала безперервно протягом тижня і зачепила широкий спектр російських онлайн-сервісів, включаючи головні банки, телекомунікаційних провайдерів, національні платіжні системи, соціальні мережі, урядові ресурси та інші сервіси.

Підготувала: Ніна Петрович