15:09 / 24.07.2024 Мир

Британія має за три роки підготуватися до війни, – командувач ЗС

Фото: Ролі Вокер/Getty Images

Збройним силам Британії необхідно бути готовими до війни через три роки. Наразі є загроза від чотирьох країн, зокрема росії.

Про це заявив командувач збройних сил Британії генерал сер Ролі Вокер, повідомляє Sky News.

Вокер спрогнозував, що російський диктатор володимир путін буде "дуже й дуже небезпечним", коли вийде з війни в Україні, та "захоче відплати" проти західних країн, які підтримують українських захисників. Така ситуація може виникнути незалежно від того, виграє чи програє рф.

Суть у тому, що коли ви думаєте, що вони (росіяни - ред.) занепали духом, вони з ревом повернуться, щоб помститися.

Він також допустив вторгнення Китаю на Тайвань, розповів про наміри Ірану створити ядерну зброю та нагадав про загрозу з боку Північної Кореї.

За його словами, всі чотири вищезгадані країни налагоджують відносини між собою, вони обмінюються зброєю та технологіями.

От чому до 2027-2028 років це зближення може досягти свого роду єдності, і ваша здатність впоратися з ними окремо - з конкретною кризою, яка може бути врегульована за допомогою системи, яка базується на правилах, - я думаю, значно зменшиться.

При цьому він уточнив, що Британія "не перебуває на неминучому шляху до війни", але їй необхідно терміново відновити надійну силу, щоб забезпечити стримування.

У нас є достатньо часу, щоб підготуватися, діяти та забезпечити відновлення надійних сухопутних сил для підтримки стратегії стримування.

Підготував: Сергій Дага