17:10 / 21.07.2024 Мир

Трамп назвав Пелосі собакою

Кандидат у президенти США Дональд Трамп провів перший мітинг спільно зі своїм кандидатом у віцепрезиденти, пише Reuters.

На мітингу в Мічигані Трамп заявив, що отримав кулю «за демократію», згадуючи спробу замаху в Батлері, штат Пенсільванія. На відміну від минулого мітингу, це зібрання організували в закритому приміщенні, що дозволило правоохоронцям ретельно стежити за тим, хто ввійшов.

Дехто з учасників мітингу розповів BBC, що прийшов саме через стрілянину у Трампа. Одне подружжя розповіло, що їхня дочка благала їх не відвідувати захід, побоюючись за їхню безпеку, але ті «відчували себе зобов’язаними» приїхати.

Після замаху на Трампа обидва кандидати у президенти закликали американців до єдності. Джо Байден, за повідомленнями ЗМІ, також вирішив відійти від висміювання Трампа. Однак його конкурент вже повернувся до цієї практики.

Як пише Reuters, Трамп висміював Байдена, називаючи його слабким. Висміяв високопоставлених демократів за те, що вони намагалися переконати Байдена зняти свою кандидатуру. А колишню спікерку Палати представників США Ненсі Пелосі, яка, зокрема, їздила розмовляти до Байдена, порівняв із собакою.

«Вона накинулася на нього, як собака. Вона божевільна, як постільний клоп», — казав Трамп.

Підготувала: Ніна Петрович