10:24 / 17.07.2024 Мир

Весілля століття в Індії: мільярдер Мукеш Амбані витратив на весілля сина 300-600 млн доларів (фото)

Фото: Анант Амбані та наречена Радхіка Мерчант

У Мумбаї відбулося весілля 29-річного Ананта Амбані, сина одного з найбагатших людей світу Мукеша Амбані, та 29-річної Радхіки Мерчант, дочки голови фармацевтичної компанії Encore Healthcare Вірена Мерчанта. Про це повідомляє CNN.

За неофіційними даними, витрати на весілля, заходи, пов'язані з заручинами, та інші супутні урочистості, могли скласти загалом від $300 млн до $600 млн. Жодні офіційні дані про вартість заходу не розголошуються.

Ніта Амбані на червоній доріжці з традиційною лампою Roman Divo. Її світло має розсіювати темряву і дарувати благословення парі

Мама нареченого з традиційною лампою Roman Divo. Її світло має розсіювати темряву і дарувати благословення парі

Батько нареченого - Мукеш Амбані, засновник, керівник і співвласник багатопрофільного конгломерату Reliance Industries - займає дев'ятий рядок у списку Forbes найбагатших людей світу, його статки оцінюються в $116 млрд.

Анант Амбані зі своїм батьком Мукешем Амбані та матір'ю Нітою Амбані

Анант Амбані зі своїм батьком Мукешем Амбані та матір'ю Нітою Амбані

Статки батька нареченої Вірена Мерчанта оцінюється в $100 млн, а його компанія Encore Healthcare - $2,5 млрд.

Анант Амбані зі своїм батьком Мукешем Амбані

Анант Амбані зі своїм батьком Мукешем Амбані 

Весілля відбулося у мумбайському виставковому центрі Jio World, який належить компанії Reliance Industries. Основна весільна церемонія пройшла в конференц-залі, який був перетворений на подобу священного для індуїстів міста Варанасі.

Дороги до місця проведення весілля були офіційно перекриті. Крім того, для зручності гостей були орендовані три приватні літаки Falcon-2000.

Серед знаменитостей, які приїхали на весілля, були помічені колишні британські прем'єр-міністри Борис Джонсон та Тоні Блер з дружиною Шері, телеведучі Кім та Хлоя Кардаш'ян, індійські фотомоделі та актриси Айшварія Рай, Пріянка Чопра, американський професійний боксер Майк Тайсон, актор і рестлер Джон Сіна, американський співак та музикант Нік Джонас.

Кім та Хлоя Кардаш'ян

Кім та Хлоя Кардаш'ян

Урочистості з нагоди одруження розпочалися ще навесні. У березні сім'ї нареченого та нареченої влаштували передвесільну вечірку, на якій виступала американська співачка Ріанна. За неофіційними даними, цей концерт коштував $150 млн. 

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Тоні Блер та його дружина Шері

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Тоні Блер та його дружина Шері

Серед гостей були Білл Гейтс, Марк Цукерберг,  Іванка Трамп, колишній прем'єр-міністр Канади Стівен Харпер і гендиректор Disney Боб Айгер.

Американський рестлер та кіноактор Джон Сіна

Американський рестлер та кіноактор Джон Сіна

Ще на одному концерті, який передував весіллю, виступив Джастін Бібер. За неофіційними даними, його гонорар становив $10 млн.

Президент FIFA Джанні Інфантіно з дружиною Ліною Аль Ашкар (друга справа)

Президент FIFA Джанні Інфантіно з дружиною Ліною Аль Ашкар (друга справа)

У травні в рамках заручин також відбувся чотириденний круїз на лайнері, де також виступали гурт Backstreet Boys, а також співачка Кейті Перрі та діджей Девід Гетта. Круїз пройшов біля берегів Франції та Італії.