07:36 / 14.07.2024 Мир

У Трампа стріляли під час мітингу: стрілець та ще один учасник заходу мертві

Фото: Getty IMAGES

Під час передвиборчого мітингу Дональда Трампа в Батлері, штат Пенсільванія, на нього здійснили замах. Трамп майже не постраждав, але стрілець та один з учасників заходу загинули. Про це повідомляють Reuters та AP.

Зазначається, що Трампу поцілили у вухо, через що на його обличчі з'явилася цівка крові. Охорона швидко вивела його зі сцени, але невдовзі він повернувся, показавши натовпу стиснутий кулак і вигукнувши: "Борись! Борись! Борись!"

Нападник убив одного глядача на мітингу, ще двоє людей були важко поранені. Самого стрільця застрелив співробітник Секретної служби. 

Свідок розповів BBC, що на заході побачили чоловіка з гвинтівкою, який повзав по сусідньому даху, перш ніж пролунали постріли.

ФБР на пресконференції після інциденту заявило, що стрілянину розслідують як замах на вбивство. Правоохоронні органи повідомили, що попередньо ідентифікували стрільця, але поки не розголошують його ім'я або інші ідентифікаційні дані.

Президент США Джо Байден виступив із заявою, висловивши радість з приводу того, що з Трампом все гаразд. 

– Я молюся за нього та його родину, а також за всіх, хто був на мітингу, оскільки ми чекаємо подальшої інформації. Ми з Джилл вдячні Секретній службі за те, що вони доставили його в безпечне місце. В Америці немає місця такому насильству. Ми повинні об’єднатися як одна нація, щоб засудити це, — сказав він.

Підготував: Сергій Дага