22:35 / 13.07.2024 Мир

Найбагатша жінка-рантьє Казахстану відмовилась від російського громадянства

Фото: Айдан Сулейманова

Айдан Сулейманова, дочка екс-глави МЗС Казахстану Тулеута Сулейманова та найбагатша жінка-рантьє країни, перестала бути громадянкою росії. Президент рф володимир путін позбавив її російського громадянства своїм указом від 11 липня.

У документі уточнюється, що Сулейманова відмовилася від громадянства добровільно. Причина такого рішення не уточнюється.

Айдан Сулейманова - дружина казахстанського бізнесмена Даніяра Абулгазіна. Вона посідає восьме місце у рейтингу рантьє (особи, які живуть на відсотки з відданого в позику капіталу або на доходи від цінних паперів - ред.) Казахстану Forbes 2023 року. Її виручка на 2023 рік оцінювалася у 4,3 млрд тенге (майже $4,85 млн).

Вона володіє ТОВ "ADD Invest Properties", через яке спільно з Тимуром та Дінарою Кулібаєвими володіє кількома ТРЦ в Астані, а також по одному ТРЦ в Актобі та Атирау.

Сам Даніяр Абулгазін посідає 21-е місце у рейтингу найбагатших бізнесменів Казахстану 2024 року від Forbes. Також подружжя - засновники благодійного фонду "Аяла".

Як повідомляв BAGNET, раніше низка мільярдерів попросила Forbes не називати їх "російськими бізнесменами".  Зокрема засновник "ВКонтакте" і Telegram Павло Дуров,  Ігор та Дмитро Бухмани - засновники компанії Playrix, яка займається розробкою мобільних ігор, Микола Сторонський - співзасновник Revolut й інвестор Юрій Мільнер.

Підготував: Сергій Дага