13:15 / 10.07.2024 Мир

Швейцарія внесла до санкційних списків 155 росіян і компаній

Ілюстративне фото з відкритих джерел 

Швейцарія запровадила нові санкції проти росії через збройну агресію проти України, під обмеження потрапили 69 фізичних осіб та 86 організацій, повідомляє уряд країни.

Оновлений список поки що не опублікований. Кабмін зазначає, що у ньому фігурують бізнесмени, військовослужбовці, співробітники ФСБ, пропагандисти та особи, відповідальні за депортацію українських дітей, а також компанії, які працюють в оборонному, фінансовому та торговому секторах, які, на думку Берна, причетні до обходу раніше запроваджених обмежень.

У країні також заборонили рекламу "РИА Новости", "Известий", "Російської газети" та порталу Voice of Europe, який Євросоюз пов'язує з колишнім лідером забороненої в Україні партії "Опозиційна платформа - За життя" (ОПЗЖ) Віктором Медведчуком.

Швейцарія не стала обмежувати їхню діяльність, на відміну від Євросоюзу, який у травні заборонив мовлення чотирьох ЗМІ. Російська влада після цього вирішила вжити заходів проти 81 ЗМІ з Євросоюзу, зокрема Spiegel, AFP та інших.

Уряд зазначає, що, беручи нові обмеження, Швейцарія приєднується до запроваджених раніше санкцій ЄС. Блок наприкінці червня затвердив 14-й санкційний пакет проти росії, який зачепив десятків фізичних та юросіб, у тому числі "Уральські авіалінії", "Волга-Дніпро", "Совкомфлот", міжнародний дитячий центр "Артек", президента пивоварної компанії "Балтика" Таймураза Боллоєва, гендиректора Інституту розвитку інтернету Олексія Гореславського та інші.

Також до нього увійшли заборона на перевалку СПГ на території ЄС до третіх країн, на використання Системи передачі фінансових повідомлень Банку росії та інші заходи.

BAGNET нагадує, у червні Сенат Швейцарії відхилив виділення Україні додаткових $5,6 млрд.

Підготував: Сергій Дага