21:25 / 25.06.2024 Мир

Росіяни заборонили близько сотні європейських ЗМІ

Росія заборонила доступ до 81 медіа країн Європи зі своєї території, що стало відповіддю на обмеження мовлення трьом російським ЗМІ.

"Як захід у відповідь на ухвалене Радою ЄС 17 травня рішення про заборону "будь-якої мовленнєвої активності" трьом російським ЗМІ (РІА "Новости", МІЦ "Известия" і "Российская газета"), яке набуває чинності 25 червня, запроваджуються зустрічні обмеження доступу з території Російської Федерації до мовленнєвих ресурсів низки ЗМІ держав-членів Євросоюзу", - повідомляє МЗС Росії. 

У російському МЗС заявили, що "російська сторона неодноразово і на різних рівнях попереджала, що політично вмотивовані утиски вітчизняних журналістів та необґрунтовані заборони російських ЗМІ на просторі ЄС не залишаться без реакції".

Також повідомляється, що у випадку, якщо обмеження щодо російських ЗМІ буде знято, російська сторона також перегляне своє рішення стосовно згаданих медіаоператорів.

Серед заборонених на території РФ медіа з таких країн: Австрія, Бельгія, Болгарія, Угорщина, Німеччина, Греція, Данія, Ірландія, Іспанія, Італія, Кіпр, Латвія, Литва, Мальта, Нідерланди, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Фінляндія, Франція, Чехія, Швеція, Естонія та загальноєвропейські ЗМІ. Загалом у списку 81 медіа.

Підготувала: Ніна Петрович

ТЭГИ: