23:27 / 24.06.2024 Мир

Німецький уряд не має наміру депортувати українців, поки що

Влада Німеччини зацікавлена у працевлаштування якомога більшої частки біженців з України, проте не збирається змушувати повертатися тих, хто не працює, з безпекових міркувань.

Про це йшла мова під час брифінгу представників німецького уряду.

"Ми підтримуємо Україну і намагаємося спонукати українців (які знайшли прихисток у ФРН під час війни, - ред.) виходити на роботу та сплачувати податки. Це відповідає інтересам усіх", – наголосив речник федерального уряду Штеффен Гебештрайт.

Водночас офіційний представник МЗС Себастьян Фішер наголосив, що російські війська завдають ударів по всій території Україні, руйнуючи інфраструктуру і намагаючись знеструмити країну.

"Росія веде війну проти всієї України. Тому не уявляю собі, де зараз може бути безпечне місце в Україні», – сказав дипломат.

Зі свого боку речниця МВС Соня Кок навела дані, згідно з якими після 24 лютого 2022 року в Німеччину прибули 226 750 тисяч громадян України - чоловіків призовного віку. Водночас вона уточнила, що "не всі з цих чоловіків є придатними для військової служби". За її словами, "питання забезпечення цієї категорії тимчасовими проїзними документами в разі неможливості для них оновити паспорт України вирішується не на федеральному рівні, а перебуває в компетенції федеральних земель".

Підготувала: Ніна Петрович