09:27 / 25.06.2024 Мир

"Дочка" Bank of China призупинила розрахунки з росією через санкції США

Фото: Bank of China

"Бэнк оф Чайна", російська "дочка" китайського Bank of China, який займається платежами в юанях між росією та КНР, призупинив операції з російськими банками з SDN List США. З рештою партнерів банк продовжить роботу. Про це розповіло кілька джерел на фінансовому ринку, передає "Коммерсант".

На "Бэнк оф Чайна" припадала істотна частина трафіку платежів між росією і Китаєм, хоча зараз банк більше зміщується у бік небанківських посередників. Співрозмовники вважають, що рішення пов'язане з побоюваннями вторинних санкцій.

Bank of China працює у росії з 1993 року. За даними на 1 лютого 2022 року, сума активів дочірнього підприємства в рф становила 65 млрд руб. Bank of China вважається опорною розрахунковою організацією для підприємств та держструктур Китаю.

Наприкінці квітня The Wall Street Journal з посиланням на джерела повідомила, що США працюють над санкціями проти деяких китайських банків. Структури та громадяни з КНР за останні півроку регулярно опинялися під американськими санкціями проти росії, зокрема в черговому пакеті обмежень, оголошеному 12 червня.

BAGNET нагадує, США запровадили санкції проти кількох російських фінансових інститутів, які виступають посередниками при торгах доларами на російському валютному ринку, зокрема Мосбіржі, Національного клірингового центру та Національного розрахункового депозитарію.

Підготував: Сергій Дага