07:14 / 25.06.2024 Мир

Південна Корея пов'язала поставки зброї Україні з передачею росією зброї КНДР

Фото: путін і Кім Чен Ин

Південна Корея ухвалить рішення про поставки зброї Україні залежно від дій росії щодо КНДР. Про це заявив начальник управління національної безпеки адміністрації президента Південної Кореї Чан Хо Чжин в ефірі KBS TV.

Він припустив, що обмежень може не бути, якщо рф передасть зброю Північній Кореї.

Я хотів би наголосити, що все залежить від того, що зробить росія. Чи залишиться у нас якась лінія, якщо росія надасть Північній Кореї високоточну зброю? 

Чиновник зазначив, що для відновлення та розвитку двосторонніх відносин росії необхідно "добре подумати".

Офіс президента Південної Кореї 20 червня заявив про плани переглянути питання прямих постачань летальної зброї Україні. Заява була зроблена у відповідь на підписання договору про всеосяжне стратегічне партнерство росії та КНДР, підписану під час візиту путіна до Пхеньяна 18-19 червня. 

Документ зокрема передбачає негайне надання допомоги один одному, якщо москва або Пхеньян зазнають нападу або опиняться у стані війни.

До цього Сеул постачав Києву лише нелетальну зброю через заборону на іншу допомогу країнам, які перебувають у стані війни.

Серед видів зброї для поставок Україні, що розглядаються, - 155-мм артилерійські снаряди та системи протиповітряної оборони.

Підготував: Сергій Дага