02:23 / 18.06.2024 Мир

Наркодилери в Німеччині уже не отримають свої мільярди євро

Прокуратура німецького міста Дюссельдорф оголосила про вилучення рекордної за обсягом партії кокаїну на суму 2,6 млрд євро та арешт сімох людей, підозрюваних у причетності до контрабанди наркотику, інформує АР

Як заявили правоохоронці Дюссельдорфа, операція відбулась ще минулого року після повідомлення влади Колумбії.

У результаті всього вилучили 35,5 метричних тонн кокаїну, з них 25 тонн – у порту Гамбурга, ще 8 тонн – у нідерландському порту Роттердам і майже 3 тонни – в Колумбії. Наркотики заховали в контейнеровозах серед овочів та фруктів.

Слідство встановило, що контрабанду наркотиків влаштував підприємець із землі Північний Рейн-Вестфалія, який для цього створив 100 офшорних компаній.

Підозрювані – віком від 30 до 54 років – були заарештовані протягом останніх тижнів. Серед них – громадяни Німеччини, Азербайджану, Болгарії, Марокко, Туреччини та України. Їхні імена не розголошуються.

"Зокрема, підозрювані звинувачуються в організації перевезення 10 морських контейнерів з великою кількістю кокаїну з Латинської Америки до Європи в період з квітня по вересень 2023 року разом з іншими поки що невідомими спільниками, які, ймовірно, проживають в Туреччині, через підставні компанії, створені для цієї мети", – повідомила прокуратура Дюссельдорфа.

Підготувала: Ніна Петрович