18:35 / 22.02.2024 Мир

Деякі громадяни прагнуть приходу війни у Молдову

У невизнаному Придністров’ї 28 лютого відбудеться з’їзд депутатів, де можуть звернутись до Росії з проханням про "приєднання".

Як передає портал Deschide.md, Бюро реінтеграції Молдови заявило, що уважно стежить за ситуацією у невихнаній "республіці" і перебувають у постійному контакті з Місією ОБСЄ та іншими міжнародними партнерами на тлі повідомлень, які звідти лунають.

Там наголосили, що, за наявною у влади Кишинева інформацією, "немає підстав вважати, що ситуація в регіоні може погіршитися".

"Ми переконані, що Тирасполь усвідомлює наслідки, які він бере на себе в разі нерозумних кроків", – підсумовують у відомстві.

Як повідомлялось, самопроголошена влада Придністров’я на 28 лютого готує "з’їзд депутатів усіх рівнів" – так званого парламенту Придністров’я, а також районних, міських, селищних та сільських рад, на якому готують звернення до президента РФ Владіміра Путіна.

Один із небагатьох представників придністровської опозиції Геннадій Чорба вважає, що з'їзд має озвучити "прохання прийняти Придністров'я до складу Російської Федерації, а 29 лютого Путін оголосить про це у своєму зверненні, і Федеральні збори у прискореному порядку ухвалять рішення задовольнити це прохання".

Підготувала: Ніна Петрович