16:45 / 05.07.2017 Наука и техника

Салон нового Ford Tourneo Custom найкращий для роботи і відпочинку

Сьогодні Ford відкрив перші подробиці про універсальний новий Tourneo Custom, дев'ятимісний автомобіль із цілком оновленим інтер'єром преміум-класу для першокласних подорожей. Новий Tourneo Custom призначений для маршрутних перевезень, особистого користування та хобі; буде доступним для замовлень пізніше цьогоріч, а поставки розпочнуться з початку 2018 року.

Вишуканий новий зовнішній дизайн нового Tourneo Custom відрізняється радіаторною решіткою з п'ятьма хромованими смугами та доповнюється розкішним салоном із унікальними для даного сегменту шістьма окремими задніми сидіннями, які можуть бути встановлені у форматі конференції з сидіннями другого ряду повернутими до сидінь останнього.

Найбільший Tourneo був повністю переобладнаний, щоб забезпечити високий рівень якості та вишуканості, який передбачає високоякісні матеріали для оббивки, підвищений комфорт та знижений рівень шуму, а також найновіші технології легкових автомобілів Ford, такі як інтелектуальна система обмеження швидкості Intelligent Speed Limiter та інформаційно-розважальна система SYNC 3.

"У новому Tourneo Custom кожен пасажир може насолоджуватися найкращим місцем", – повідомив Піт Рейєс (Pete Reyes), директор лінійки автомобілів компанії Ford of Europe. "Цей універсальний автомобіль був цілком трансформований і тепер має стильний інтер'єр, який поєднує в собі комфорт і якість автомобіля класу люкс завдяки винятковій просторості і практичності".

Нові удосконалення ґрунтуються на покращених технологіях, запроваджених у Tourneo Custom в 2016 році, серед яких новаторський 2,0-літровий дизельний двигун Ford EcoBlue з новою автоматичною 6-ступінчастою коробкою передач SelectShift та задня пневматична підвіска як опція.

Вперше представлений у 2013 році, Tourneo Custom є флагманом лінійки Tourneo компанії Ford, до якої також входить п'ятимісний Tourneo Courier і Tourneo Connect доступний в п'ятимісному та семимісному варіантах.

Вишуканий зовнішній та внутрішній дизайн

Новий Tourneo Custom має новий сміливий зовнішній вигляд, який притаманний всім найсучаснішим легковим автомобілям Ford з високо встановленою трапецієподібною радіаторною решіткою та динамічними стрілоподібними фарами, що обтікають "м'язисту" лінію крил автомобіля.

В авто застосовано цілий ряд передових технологій фар, а також він обладнаний новими світлодіодними ходовими вогнями денного світла, а в моделях покращеної серії присутнє потужне освітлення HID Xenon.

Вишуканий дизайн зберігається і всередині автомобіля починаючи з нової панелі приладів, оформленої згідно з новою філософією дизайну інтер'єрів Ford – вперше застосованою у цілком оновленому Fiesta – яка пропонує привабливе, орієнтоване на користувача компонування, що враховує роботу пасажирів зі смарт-пристроями та планшетами.

Сформована з суцільних горизонтальних елементів, які підкреслюють ширину салону, нова панель приладів без сумніву має висококласний вигляд, враження від якого посилюється завдяки м'яким на дотик поверхням, а також привабливим хромованим та чорним глянцевим деталями.

Цілком оновлені дисплеї та панелі управління були розроблені для збільшення ергономіки та простоти використання, а моделі покращеної серії комплектуються подібним до звичайних планшетів "плаваючим" сенсорним кольоровим 8-дюймовим екраном, інтерфейс якого підтримує жести змахування та зведення/розведення пальців.

Зручності у повсякденному користуванні приділено особливу увагу, і тому місце для зберігання речей всередині (два відділення з кришками на верхній панелі приладів, і місткий речовий ящик для зберігання з подвійним тримачем для стаканів на центральній консолі, оснащений зручною роликовою кришкою) збільшилось.

Задні сидіння, унікальні для свого сегменту, забезпечують максимальну зручність та комфорт

Новий Tourneo Custom є єдиним автомобілем у своєму сегменті, який пропонує шість окремих місць з можливістю розташування двох задніх рядів у форматі конференції, для зручнішого спілкування та взаємодії між пасажирами, або в два ряди з трьох сидінь повернутих вперед, забезпечуючи клієнтам максимальну гнучкість у налаштуванні та використанні салону.

Стандартна версія автомобілів покращеної серії оснащена шістьма окремими сидіннями, які складаються, утворюючи плоску поверхню, а також можуть бути складеними повністю та частково, або ж зовсім видаленими, що дає можливість створити салон лімузинного типу, максимально розширити місце для багажу або підлаштуватися під індивідуальні вимоги, які диктує бізнес чи спосіб життя.

Комфортність подорожі ще більше підвищується за рахунок нової конструкції сидінь з покращеним пінопластовим наповненням та оптимізованою підтримкою, що відповідає геометрії тіла, а вдосконалена шумоізоляція в задній частині салону додає відчуття вишуканості. Пасажири на задньому сидінні також оцінять більш потужну систему кондиціонування повітря, що забезпечує швидше охолодження або нагрівання, шість USB-портів та аудіосистему з 10-ма гучномовцями, налаштовану на насичений та збалансований звук, незалежно від розташування задніх сидінь.

Для поліпшення зовнішнього вигляду вся оббивка всередині транспортного засобу – від сидінь та стелі салону до бічних панелей та килимів – була повністю замінена. Вибір більш висококласних матеріалів, таких як тканина з товстої пряжі та тонкозерниста шкіра, а також наявність як світлого, так і темного відтінків стильних, сучасних кольорів, вказують на якість та увагу до деталей всередині салону.

Передові технології та функції допомоги водію

Завдяки інформаційно-розважальній системі SYNC 3 водії Tourneo Custom зможуть керувати відтворенням аудіо, функціями навігаційної системи та підключених смартфонів за допомогою простих голосових команд. Просто натиснувши кнопку та сказавши "Хочу кави", "Потрібно заправитися" або "Треба припаркуватися", водій може дізнатися, де знаходиться найближче кафе, заправка або місце для паркування, знайти залізничний вокзал, аеропорт чи готель. Система сумісна з Apple CarPlay та Android Auto™.

Нова версія Tourneo Custom також уперше матиме ряд додаткових функцій допомоги водіям і стане першим транспортним засобом у своєму сегменті із системою Intelligent Speed Limiter, яка дозволяє автоматично регулювати максимальну швидкість автомобіля в допустимих межах, використовуючи систему розпізнавання дорожніх знаків Traffic Sign Recognition.

Нова модель також обладнана системою моніторингу сліпих зон Blind Spot Information System з функцією Cross Traffic Alert, яка попереджає водія під час виїзду з місця паркування заднім ходом про транспортні засоби, які незабаром проїдуть позаду авто.

Ці нові функції доповнюють перелік різноманітних технологій, вже доступних у Tourneo Custom. Серед них система виявлення перехожих Pedestrian Detection із передаварійним механізмом гальмування Pre-Collision Assist , система сповіщення водія про виїзд за межі смуги Lane Keeping Alert, система стабілізації при бічному вітрі Side Wind Stabilisation та система адаптивного круїз-контролю Adaptive Cruise Control.

Провідні у своєму класі двигуни Ford EcoBlue з опціональною автоматичною трансмісією

Нова модель Tourneo Custom оснащена найсучаснішим дизельним двигуном Ford EcoBlue потужністю 105, 130 або 170 к.с. Цей двигун забезпечує покращені характеристики та надає значні переваги в плані експлуатаційних витрат завдяки підвищенню економії пального до 13 % та крутного моменту на низьких частотах обертання на 20 %.; рівень викидів CO2 – від 162 г/км;

Серед найсучасніших застосованих технологій чутлива 6-ступінчаста автоматична коробка передач SelectShift, яка дуже плавно працює, унікальна для цього сегменту система задньої пневматичної підвіски, яка забезпечує гнучкість, контроль і рівновагу під час різних навантажень, а також 17-дюймові легкосплавні диски для покращеного керування та гальмування.

Висококласні модифікації Titanium X і Sport удосконаленого Tourneo

Для задоволення потреб корпоративних і приватних клієнтів, які прагнуть володіти найостаннішими технологіями, новий Tourneo Custom буде доступним у модифікації преміум-класу Titanium X зі шкіряною оббивкою, інформаційно-розважальною системою SYNC 3 зі супутниковою навігацією та камерою заднього огляду, а також фарами HID Xenon.

Також для клієнтів, які шукають більш "динамічний" зовнішній вигляд і стильний спортивний інтер'єр доступна нова спортивна серія. Ця модифікація поєднує в собі двигун потужністю 170 к.с., повністю укомплектований кузов з подвійними декоративними смугами і унікальні 17-дюймові легкосплавні диски, а також інтер'єр частково оформлений шкірою.

Модельний ряд Tourneo Custom також пропонує восьмимісну і дев'ятимісну конфігурації з можливістю вибору короткої або довгої колісної бази. Довша модель пропонує додаткове місце для багажу за третім рядом сидінь.