09:46 / 03.10.2024 Наука и техника

CNN запроваджує платний доступ до матеріалів сайту

Ілюстративне фото з відкритих джерел 

Медіакомпанія CNN оголосила про запровадження частково платного доступу до матеріалів свого сайту новин CNN.com.

"Починаючи з сьогоднішнього дня (1 жовтня - ред.) ми попросимо користувачів у США про внесення невеликої щомісячної оплати для отримання необмеженого доступу до матеріалів сайту CNN.com",заявив виконавчий віце-президент CNN з цифрових продуктів та сервісів Алекс Маккалум.

Він пояснив, що введення плати поки не поширюється на "середньостатистичних користувачів сайту CNN, які читають лише кілька статей на місяць".

"Лише після того, як користувачі прочитають певну кількість статей, їм буде запропоновано внести оплату для подальшого ознайомлення з матеріалами сайту. На додачу до необмеженого доступу до матеріалів CNN.com платні передплатники отримають переваги у вигляді ексклюзивної інформації про перебіг виборів, оригінальні документальні фільми, щоденну добірку найяскравіших журналістських матеріалів та менше реклами", - зазначив Маккалум.

Поки що компанія не уточнює, яку кількість матеріалів сайту можна буде отримати безкоштовно.

Платний або обмежено платний доступ останнім часом запроваджують все більше новин та медіавидань. Одним з них стала газета The New York Times, яка після запровадження платного доступу до ряду своїх матеріалів помітно збільшила надходження від цифрових послуг.

Крім того, зазначають американські ЗМІ, у міру поступового переходу користувачів з телевізійного контенту на онлайн-контент телевізійні компанії отримують все менше надходжень від реклами на ТБ та платних передплат на свої канали.

Підготував: Сергій Дага