15:09 / 27.09.2024 Наука и техника

Мінцифри запустить е-резидентство за кілька днів, – Федоров

Ілюстративне фото з відкритих джерел 

Міністерство цифрової трансформації оголосило про запуск проєкту "Е-резидент", який дозволить іноземцям відкривати рахунки та вести бізнес в Україні.

Про це повідомив віцепрем'єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на форумі "Диригенти змін", як зазначає "Інтерфакс-Україна".

Ми запустимо електронне резидентство, аналогічне естонському, але з більш вигідними умовами. Це дозволить Україні підвищити конкурентоспроможність на міжнародній ІТ-арені, — сказав Федоров.

Він уточнив, що "Е-резидент" — це не просто послуга, а окрема екосистема, яка надасть можливість підприємцям з інших країн відкривати бізнес онлайн в Україні та сплачувати податки.

Статус "Е-резидент" надає іноземцям доступ до інформаційно-консультаційних сервісів, спрощує отримання адміністративних послуг та укладення цивільноправових угод, а також дозволяє дистанційно заснувати бізнес у країні.

Раніше Міністерство цифрової трансформації оновило список країн, підприємці з яких можуть стати першими е-резидентами в Україні, до якого увійшли Словенія, Індія, Пакистан та Таїланд. При цьому громадяни росії та держав, які знаходяться у "сірому" чи "чорному" списках FATF, не зможуть отримати цей статус.

Підготував: Сергій Дага