18:29 / 21.09.2024 Наука и техника

В Україні може подорожчати інтернет

Ілюстративне фото з відкритих джерел 

В Україні може подорожчати інтернет. Про це повідомила народна депутатка, колишня голова Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

За її словами, з 1 жовтня 2024 року Податкова служба та голова податкового комітету хочуть виключити інтернет-провайдерів зі спрощеної системи оподаткування.

Южаніна заявила, що звернулася до Мінфіну та податкової з закликом утриматися від ухвалення цього рішення. І вже отримала відповідь.
 
Податківці визнають, що норми Податкового кодексу на сьогодні не визначають видів діяльності, що виокремлюють певну гpyпy платників у сфері електронних комунікацій, які мають право на застосування спрощеної системи оподаткування.
 
Але "вказане питання (заборона інтернет-провайдерам бути платниками єдиного податку. - Н.Ю.) узгоджене з Міністерством фінансів України, яке забезпечує формування та реалізацію єдиної державної податкової політики та координує діяльність ДГІС".
 
А тому податкова лише здійснює роз’яснювальну роботу щодо:

  • інформування таких платників, що в разі здійснення заборонених видів діяльності вони зобов’язані самостійно відмовитись від застосування спрощеної системи оподаткування;
  • приведення Реєстру платників єдиного податку до вимог податкового законодавства.

Підготував: Сергій Дага