21:08 / 12.09.2024 Наука и техника

Українські кіберактивісти атакували пов’язаний із фсб центр: викрадено 1,5 млн цифрових підписів

Кіберактивісти “BO Team” продовжують полювати на російські сайти.

На сервери федерального посвідчувального центру (УЦ) з видачі цифрових електронних підписів (ЕП) українськими хакерами з команди BO Team здійснено кібератаку, в результаті якої було зупинено процес видачі ЕП.

Жертвою хакерів стали сервери УЦ «Основание», центри якого представлені у понад 60 регіонах рф. Хакерам вдалося викрасти 1,5 мільйона електронних цифрових підписів, повідомляє Lenta.UA.

Українські хакери заявляють про намір продати дані користувачів ресурсів і направити кошти на підтримку ЗСУ. Російська компанія в свою чергу намагається виправдовуватись, нібито їх цифрові ключі не були скомпрометовані. Експерти заявляють, що цифрові підписи і інші персональні дані клієнтів дійсно могли опинитися в руках BO Team, також користувачі можуть мати труднощі з верифікацією через ЕП на сторонніх ресурсах до усунення наслідків кібератаки.

Наголошено, що компанія акредитована мінцифри рф на видачу електронних цифрових підписів. Вона створена у 2010 році і є ліцензіатом фсб і фстэк та «святою святих» в кібербезпеці держави. Компанія представлена ​​більш ніж 140 філіями т.зв. рф. Але навіть вона не змогла встояти перед українськими хакерами з BO Team.

Як раніше повідомляла група ІС, хакери “BO TEAM” заблокували роботу виробника ядерної зброї рф.