11:40 / 11.09.2024 Наука и техника

Латвія передасть Україні понад 800 комп'ютерів та 200 моніторів

Фото: Pixabay/rob-armbruster

Латвійський уряд ухвалив рішення передати Україні сотні одиниць комп'ютерної техніки, а також спеціалізоване обладнання, включаючи одяг та біноклі. Про це інформує суспільний мовник Латвії.

Як повідомляється, Бюро внутрішньої безпеки Латвії передасть для потреб Збройних сил України куртки, черевики, флісові кофти, дрон з сумкою та батареєю, а також кілька біноклів.

Також зазначено, що у відповідь на запит українських урядових структур щодо офісного обладнання Латвія виділила 845 комп'ютерів, включно з портативними, 269 моніторів та іншу техніку.

Це обладнання буде направлено до Чернігівської обласної військової адміністрації, Білоцерківської районної державної адміністрації Київщини, Київського національного військового університету та Міністерства соціальної політики України.

– Міністерство внутрішніх справ Латвії пояснило, що підвідомчі установи країни оновлюють комп'ютерну техніку для зменшення кіберризиків. При цьому велика частина обладнання, що замінюється, залишається в робочому стані та може бути безпечно використана там, де вимоги до кібербезпеки є нижчими або без підключення до інтернету, – інформує суспільний мовник Латвії.

Підготував: Сергій Дага