02:07 / 08.09.2024 Наука и техника

У Єгипті знайшли бронзовий меч фараона Рамсеса ІІ (фото)

Фото: Статуя Рамсеса II

На півночі Єгипту археологи знайшли меч, який належав фараону Рамсесу II. Про це повідомило Міністерство туризму та старожитностей країни.

Розкопки проводилися в одному з районів міста Хош-Іса у мухафазі Бухейра. Вчені знайшли там сліди військових казарм та складів для зброї та продовольства епохи Нового царства (XVI-XI століття до н.е.).

"Місія виявила довгий бронзовий меч, прикрашений гравюрами картуша короля Рамсеса II", - йдеться у повідомленні міністерства.

Картуш - ліпна або графічна прикраса у вигляді щита або напіврозгорнутого сувоя з гербом, вензелем або емблемою всередині.

Археологи також знайшли стародавні інструменти для полювання, прикраси та засоби особистої гігієни. Наприклад, на розкопках виявили намисто зі слонової кістки та захисні амулети.

Крім того, серед значних знахідок - поховання корови, яка в Стародавньому Єгипті вважалася священною твариною, та вапняковий блок з ієрогліфічним написом титулів Рамсеса II.

Рамсес II був третім за рахунком правителем XIX династії Стародавнього Єгипту. Він зійшов на престол віком 25 років. Вважається, що він правив у 1279-1213 роках до н. е. У роки правління Рамсеса II у Стародавньому Єгипті розгорнулося масштабне будівництво, було зведено безліч храмів, у тому числі храми в Абідосі, Фівах та Едфу.

Як повідомляв BAGNET, раніше у Єгипті знайшли "місто мертвих" з 36 гробницями, у кожній 30-40 тіл.

Підготував: Сергій Дага