13:53 / 17.07.2024 Наука и техника

Alphabet готує найбільшу угоду в своїй історії

Фото: Google стала Alphabet

Alphabet (раніше Google) веде переговори про купівлю американського стартапу в галузі кібербезпеки Wiz. Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на власні джерела.

Переговори перебувають на просунутій стадії, а стартап оцінюється в $23 млрд. У разі укладання угоди це буде найбільша покупка в історії Alphabet.

Wiz була заснована в 2020 році і займається розробкою програмного забезпечення безпеки хмарних обчислень. У травні цього року Wiz провела раунд фінансування і залучила $1 млрд. Тоді компанія оцінювалася в $12 млрд. Виторг стартапу за підсумками 2023 року склав $350 млн, а його інвесторами є такі великі інвестфонди, як Sequoia Capital, Andreessen Horowitz, Index Ventures і Lightspeed Venture Partners.

Alphabet ніколи не витрачала таких сум на купівлю інших компаній. Найдорожчим придбанням досі залишається покупка Motorola Mobility за $12 млрд у 2012 році. Другою в списку найдорожчих покупок є компанія Mandiant, яка також працює у сфері кібербезпеки, яку Alphabet придбала у 2022 році за $5,4 млрд.

Раніше BAGNET повідомляв, що Google Перекладач опанував 110 нових мов, у тому числі кримськотатарську.

Підготував: Сергій Дага