18:35 / 18.07.2021 Наука и техника

Анонсувано електричну версію легендарного GT40

Британська переробна компанія Everrati та Superformance, каліфорнійський виробник спортивних автомобілів з ностальгією, натхненний 1960-ми роками, уклали стратегічне партнерство, для спільнго створення електрифікованої версії легендарного GT40, повыдомлаяэ electrive.com.

Everrati спеціалізується на переробці класичних та старовинних автомобілів. Співпраця з Superformance - кузня, яка створює знакові автомобілі за ліцензією власників брендів, таких як GM та SAFIR GT40, і шасі яких можна конфігурувати за допомогою історичних або сучасних силових агрегатів - покликана дозволити любителям автомобілів дати можливість керувати електрифікованим GT40.

Партнери вже побудували прототип шасі. Це буде поєднано з електроприводом у британському центрі розвитку Everrati у Верхньому Гейфорді. Подальші подробиці першої моделі партнерства мають бути оголошені найближчими місяцями.

"Це ідеальне партнерство. Єдиним акцентом як Everrati, так і Superformance є знакові автомобілі, а Ланс та його команда - хлопці, які зайняті санкціонованим продовженням шасі деяких з найлегендарніших автомобілів в історії", - говорить Джастін Ланні, засновник та генеральний директор Everrati. "Одруження цих шасі з нашими вдосконаленими силовими трансмісіями та точною технікою покращить продуктивність, зберігаючи суть та душу оригіналу"

Перший GT40 був реалізований ще на початку шістдесятих років британською командою на чолі з еміграційним британським інженером Роєм Ланном у Ford Advanced Vehicles у місті Слау. Кузов був виготовлений компанією Abbey Panels у Ковентрі до того, як готовий автомобіль був відправлений до США на відкриття за день до автосалону в Нью-Йорку в квітні 1964 р.