00:42 / 14.07.2021 Наука и техника

В новому поколінні Opel Astra з'явилась пара гібридних варіантів

Opel представив шосте покоління Astra, яке з самого початку також буде пропонуватися як роз’ємний гібрид двох рівнів продуктивності. Нову Opel Astra можна буде замовляти з осені.

Технічні деталі щодо двох версій PHEV та ціни будуть опубліковані пізніше, повідомляє Opel. Оскільки шосте покоління Astra, яке було перероблено з нуля, тепер також базується на EMP2 Stellantis, дані про ефективність двох варіантів PHEV, ймовірно, базуватимуться на звичних моделях на основі EMP2, повідомляє electrive.com.

Однак, Opel дає один натяк щодо технічних характеристик: як очікується, для всіх двигунів Astra вироблятиме від 81 до 165 кВт. Це означає, що найкращою моделлю, ймовірно, буде знайомий PHEV потужністю 165 кВт, який поєднує в собі чотирициліндровий бензиновий двигун з електричним двигуном потужністю 80 кВт. Цей передньопривідний PHEV також доступний із системною потужністю 133 кВт, що означає, що привід PHEV у Astra, ймовірно, буде таким же, як і у Peugeot 308, який був представлений у березні. Останній має чисто електричний пробіг 60 кілометрів згідно WLTP.

Поки що тим, хто хоче їздити на повнопривідній версії EMP2, доведеться тягнутися до позашляховика Opel / Vauxhall Grandland - хоча ходять чутки, що Opel може привести повнопривідний PHEV потужністю 220 кВт в Astra пізніше як спортивна версія OPC. У червні компанія Opel представила оновлений Grandland (раніше називався Grandland X). Тут є гібрид потужністю 165 кВт та Hybrid4 потужністю 220 кВт. Grandland Hybrid вже можна замовити у Великобританії, починаючи з 34 365 фунтів стерлінгів, що є економією понад 6 000 фунтів стерлінгів порівняно з вихідною моделлю.

З Astra нове покоління, як кажуть, відрізняється не тільки силовими агрегатами PHEV. Одним моментом також повинен бути новий "потужний" дизайн: спереду Astra носить "Vizor", який Opel вперше показав на Mokka. Опціонально доступна двоколірна обробка фарбою - чорний "Vizor" спереду тут можна поєднувати з чорним дахом, наприклад.

Однак класичні компактні пропорції автомобіля лишаються, хоча Opel говорить про лінію, схожу на купе. Нова 4.374 метрова Astra на чотири міліметри довша за свою попередницю, колісна база збільшилася на 13 міліметрів - що має забезпечити більше внутрішнього простору. Кажуть, що багажне відділення вміщує 422 літри.

"Чиста панель має широкі екрани, що було представлено на Mokka, також використовується в інтер'єрі, але за твердженням Opel в більш досконалій версії. Аналогових дисплеїв більше не буде, кабіна буде повністю цифровою. Незважаючи на те, що на Mokka було представлено багато технологій, Opel каже, що Astra також отримала компоненти від флагманської Insignia - наприклад, світлодіодне світло Pixel зі 168 світлодіодними елементами.

Однак із запуском ринку на початку 2022 року Astra, мабуть, не зможе пережити повний семирічний цикл продукції без серйозних корекцій. Минулого тижня на "EV Day" материнської компанії Stellantis Лохшеллер оголосив, що Opel стане повністю електричним брендом в Європі до 2028 року - тоді Astra вступить лише на сьомий рік.

ТЭГИ: