13:28 / 19.10.2024 Спорт

Італію відсторонили від Кубка світу з водного поло через образу суддів на Олімпіаді

Фото: Італійські гравці в поло

Чоловіча збірна Італії з водного поло відсторонена від участі у міжнародних змаганнях на шість місяців за образу суддів на Олімпійських іграх у Парижі. Про це повідомляється на сайті незалежного органу боротьби з негативними явищами у водних видах спорту Aquatic Integrity Unit.

Через це команда зокрема пропустить Кубок світу 2025 року, який відбудеться у січні у Нові-Саді (Сербія). Крім того, команду оштрафовано на $100 тис. Дискваліфікація збірної Італії завершиться у квітні.

На іграх у Парижі італійці поступилися команді Угорщини в 1/4 фіналу. Під час матчу судді скасували гол італійців після відеоперегляду. Після гри тренер команди Алессандро Кампанья та гравці ображали арбітрів на парковці арени.

У вердикті AQIU цитується вислів Кампаньї, який сказав одному з суддів: "Що ти знаєш про водне поло? Ти з Чорногорії... твою кар'єру судді закінчено". У ньому також йдеться про те, що судді втекли зі стоянки, коли гравці погналися за ними.

Наступного дня італійські гравці повернулися спиною до суддів під час виконання національних гімнів перед матчем і Іспанією за 5-8 місця.

Збірна Італії є срібним призером останнього Кубка світу, який відбувся у 2023 році.

Підготував: Сергій Дага