13:53 / 18.10.2024 Спорт

Легендарний автомобіль Міхаеля Шумахера продадуть на аукціоні за мільйони доларів

 Колаж УНІАН/ фото Вікіпедія/ ua.depositphotos.com

Автомобіль Ferrari 248 F1 легендарного німецького гонщика Міхаеля Шумахера буде виставлено на аукціон RM Sotheby's в цьому році. Відомо, що за нього можна буде отримати понад 15 млн доларів, пише УНІАН.

Цей автомобіль відомий тим, що на ньому їздив семиразовий чемпіон Формули-1 під час свого останнього сезону у 2006 році. Йому вдалося вибороти п'ять перемог на Гран-прі, а також на Гран-прі Сан-Марино, чемпіонатах Європи, СА, Франції та Німеччини. 

"Ці перемоги були частиною рішучого прагнення Шумахера до восьмого Чемпіонату світу - прагнення, яке врешті-решт завершилося поразкою Фернандо Алонсо. Сезон 2006 року відзначився запеклим суперництвом між німецьким та іспанським гонщиками, останній з яких виступав за команду Renault і здобув поспіль два чемпіонські титули у 2005 та 2006 роках", – нагадали у матеріалі.

У виданні зазначили, що під капотом Ferrari 248 встановили потужний 2,4-літровий двигун V8, який мав близько 750 кінських сил. Крім того, авто мало вдосконалену аеродинаміку та електронні системи. 

Зазначається, що торги проведе аукціонний дім Sotheby's у форматі Sealed аукціону. Це буде конфіденційний процес торгів, який часто проводять для рідкісних та цінних предметів. 

Підготував: Сергій Дага