08:49 / 14.10.2024 Спорт

Бетербієв переміг Бівола і став абсолютним чемпіоном світу з боксу

Фото: Артур Бетербієв

Чеченський боксер Артур Бетербієв переміг росіянина Дмитра Бівола у бою за титул абсолютного чемпіона світу з боксу у напівважкій вазі (до 79,38 кг). Бій відбувся у Ер-Ріяді (Саудівська Аравія) та розтягнувся на всі 12 раундів, повідомляють рodrobnosti. 

Поєдинок завершився рішенням більшості суддів на користь Бетербієва з рахунком 114-114, 115-113, 116-112.

Для Бетербієва нинішня перемога стала 21-ю у професійній кар'єрі. До бою з Біволом усі поєдинки спортсмена закінчувалися нокаутом. Бівол зазнав першої поразки. На його рахунку 23 перемоги, 12 з яких здобув нокаутом.

Артур Бетербієв  після перемоги став володарем шістьох поясів. До своїх титулів чемпіона світу за версіями Всесвітньої боксерської ради (WBC), Міжнародної боксерської федерації (IBF) та Всесвітньої боксерської організації (WBO) Бетербієв додав титули чемпіона Всесвітньої боксерської асоціації (WBA) та Міжнародної боксерської організації (IBO), якими володів 33-річний Бівол. Крім того, Бетербієв також отримав пояс відомого видання The Ring.

Чеченський боксер став першим абсолютним чемпіоном у напівважкій вазі з 2003 року, коли від титулу відмовився американець Рой Джонс через перехід у важку вагу. 39-річний Бетербієв - найвіковіший абсолютний чемпіон світу з боксу.

В історії росії до цього поєдинку був лише один абсолютний чемпіон - Костя Цзю (2001), який, щоправда, виступав під прапором Австралії. 

Проте Бетербієв і Бівол також не змогли вийти на поєдинок з російським прапором через заборону на участь у боях боксерів із громадянством рф. Бівол формально представляв Киргизстан (в якій народився і жив до переїзду з батьками до Санкт-Петербурга), а Бетербієв (уродженець Дагестану) - Канаду.

Бійці отримали за бій по $10 млн - це другий за величиною гонорар в історії для російських боксерів.

BAGNET нагадує, у даний час звання абсолютного чемпіона світу також мають мексиканець Сауль Альварес (до 76,2 кг), американець Теренс Кроуфорд (до 66,68 кг) і японець Наоя Іноуе (до 55,22 кг).

Підготував: Сергій Дага