16:31 / 12.10.2024 Спорт

Мбаппе втратив статус найдорожчого футболіста планети

Фото: Кіліан Мбаппе

Французький форвард мадридського "Реалу" Кіліан Мбаппе втратив статус найдорожчого футболіста у світі, повідомляється на сайті Transfermarkt.

Портал 11 жовтня оновив вартість футболістів іспанської Ла Ліги. Мбаппе зберіг свою ціну в 180 млн євро.

Найдорожчим футболістом світу став форвард "Реала" Вінісіус Жуніор (200 млн євро), який подорожчав на 20 млн євро. Бразилець ділить перший рядок з норвезьким форвардом "Манчестер Сіті" Ерлінгом Голандом (200 млн євро), вартість якого була оновлена 1 жовтня.

Крім Вінісіуса та Мбаппе, до трійки найдорожчих гравців чемпіонату Іспанії увійшов англійський півзахисник Джуд Беллінгем (180 млн євро).

Найдорожчим гравцем у чемпіонаті Іспанії став вихованець "Барселони" Ламін Ямаль: вартість іспанського форварда зросла на 30 млн євро, до 150 млн євро. Він став п'ятим у списку найдорожчих гравців.

Мбаппе, який минулого сезону забив 44 голи у 48 матчах, перейшов у мадридську команду на правах вільного агента після закінчення контракту з "Парі Сен-Жермен". Угоду з "Реалом" до 2029 року він підписав 16 липня. Він уже забив сім голів у 11 матчах.

Кіліану Мбаппе 25 років, він перейшов до ПСЖ влітку 2018 з "Монако". У складі ПСЖ футболіст став п'ятиразовим чемпіоном Франції, триразовим володарем кубка та суперкубком країни, двічі перемагав у Кубку ліги.

Кіліан Мбаппе є найкращим бомбардиром в історії "Парі Сен-Жермен" зі статистикою у 234 забитих гола. Також француз був визнаний найкращим футболістом року за версією Globe Soccer Awards у 2021 році та тричі ставав футболістом року у Франції.

Після дев'яти турів "Реал" з 21 очком посідає друге місце у турнірній таблиці чемпіонату Іспанії.

BAGNET нагадує, у вересні "Реал" продовжив контракт з Андрієм Луніним.

Підготував: Сергій Дага