14:12 / 09.10.2024 Спорт

Андрес Іньєста оголосив про завершення кар'єри

Ілюстративне фото: Андрес Іньєста

Колишній півзахисник "Барселони" та чемпіон світу у складі збірної Іспанії Андрес Іньєста оголосив про завершення футбольної кар'єри. Останнім клубом 40-річного футболіста був "Емірейтс" з ОАЕ. Надалі він планує займатися тренерською діяльністю.

"Моя спортивна кар'єра була схожа на казку, тому що я досяг кращих результатів на професійному рівні. Усі ці сльози - це емоції, гордість. Це не сльози смутку. Це сльози того хлопчика з Фуентеальбільї, який мріяв стати футболістом, і ми досягли цього після величезної кількості роботи, самопожертви", - сказав Андрес Іньєста, його слова наводить видання Mundo Deportivo.

Він додав, що не може бути "надто далеким від футболу" і планує продовжувати пов'язану з ним діяльність.

"Ця спадщина, яку я хочу зберегти. Я почну з тренерських курсів і таким чином підготуюся до наступного етапу життя. Ви знаєте, що я дуже впертий", - розповів Іньєста.

Андрес Іньєста - найтитулованіший іспанський гравець в історії (37 титулів). У складі "Барселони" у 2002-2018 роках став дев'ятиразовим чемпіоном Іспанії, чотириразовим переможцем Ліги чемпіонів UEFA, здобув шість Кубків Іспанії та сім Суперкубків країни, виграв три клубні чемпіонати світу.

Пізніше грав за японський "Віссел Кобе", а також "Емірейтс", який залишив влітку.

У складі збірної Іспанії Іньєста двічі перемагав на першостях Європи (Євро 2008 та 2012 років). У фіналі чемпіонату світу у 2010 році він забив єдиний за матч гол, забезпечивши іспанській збірній першу перемогу на світовій першості. UEFA та FIFA неодноразово включали Андреса Іньєсту до складу символічної збірної року.

Підготував: Сергій Дага