06:55 / 07.10.2024 Спорт

Збірна України з футзалу вперше в історії виграла "бронзу" чемпіонату світу

Ілюстративне фото з відкритих джерел 

Збірна України з футзалу перемогла Францію (7:0) у матчі за третє місце на чемпіонаті світу-2024. 

На цьогорічній світовій першості Україна вдруге в історії розігрувала медалі футзальної світової першості. На дебютному ЧС-1996 "синьо-жовті" вперше дістались до матчу за третє місце, але тоді зазнали поразки від росії (2:3).

На ЧС-2024 суперником України в "бронзовому" фіналі стала збірна Франції, яка вперше в історії виступає на мундіалі. Досі команда ніколи не брала участь у великих міжнародних форумах, зокрема чемпіонатах Європи.

Україна вперше в історії стала бронзовим призером чемпіонату світу. Це перша медаль для нашої країни на чоловічих чемпіонатах світу (серед дорослих) в ігрових видах спорту, повідомляють рodrobnosti. 

BAGNET нагадує, на груповому етапі команда Олександра Косенка спочатку розгромно програла чинним віцечемпіонам світу - аргентинцям (1:7), але згодом перемогла Анголу (7:2) та Афганістан (4:1), посівши друге місце у квартеті.

У плейоф українці стартували з перемоги над Нідерландами (3:1) в 1/8 фіналу, а потім перемогли Венесуелу (9:4) та вийшли до півфіналу. За крок до фіналу "синьо-жовті" поступилися п'ятиразовим чемпіонам світу - бразильцям (2:3).

Підготував: Сергій Дага