07:33 / 10.09.2024 Спорт

Усик очолив рейтинг найбагатших українських спортсменів, – Forbes

Фото: Олександр Усик

Чемпіон світу з боксу у надважкій вазі Олександр Усик очолив рейтинг найбільш високооплачуваних українських спортсменів за версією Forbes UA. За оцінкою видання, річний дохід боксера становить майже $54 млн.

"Заробив $50 млн на рік?! Це не так, але нехай буде - отже, я справді зароблю стільки", - усміхається абсолютний чемпіон світу з боксу Олександр Усик, 37, на запитання редактора Forbes Ukraine про розмір його доходів від виступів на рингу та спонсорських і рекламних контрактів, отриманих за останні 12 місяців.

Друге місце у рейтингу посідає футболіст лондонського "Арсенала" Олександр Зінченко. Його зробітки Forbes UA оцінює в $10 млн.

До ТОП-5 потрапили футболісти Михайло Мудрик ($6,6 млн), Анатолій Трубін ($4,2 млн) та Артем Довбик ($3,9 млн). 

До списку Forbes потрапили лише дві дівчини: Еліна Світоліна займає 13-ту позицію ($1,9 млн) та замикає рейтинг Марта Костюк ($1,5 млн).

В основному рейтинг Forbes складається з футболістів. Також там представлений боксер Василь Ломаченко ($3,7 млн) та баскетболіст NBA Святослав Михайлюк ($3,5 млн)

Порахувати доходи лідерів українського спорту - нетривіальне завдання, констатує Forbes UA. Попри інсайдерську інформацію, що спливає у пресі про того чи іншого спортсмена або спортсменку, ця індустрія є надзакритою у всьому, що стосується грошей.

Раніше BAGNET повідомляв, що Forbes опублікував рейтинг ТОП-10 спортсменів з найвищими заробітками.

Підготував: Сергій Дага