22:27 / 31.08.2024 Спорт

Україна отримала ще 6 медалей на Паралімпіаді-2024

Ілюстративне фото з відкритих джерел 

Україна на третій день Паралімпійських ігор 2024 року вже здобула шість медалей, серед яких три срібні та три бронзові. Вперше спортсмени з України зайняли два призові місця в одній дисципліні та отримали нагороду на велотреку.

Про це повідомили "Суспільне Спорт" та Національний комітет спорту інвалідів України.

Зокрема, дві медалі українська команда виборола у штовханні ядра: Володимир Пономаренко завоював срібло з результатом 16,12 м, а Роман Данилюк здобув бронзу з результатом 16,11 м.

У змішаному парному розряді з настільного тенісу бронзову медаль здобули Віктор Дідух та Ірина Шинкарьова, яка дебютувала на Паралімпіаді-2024. Це перша в історії медаль України в цьому виді змагань на Паралімпійських іграх.

Плавець Ярослав Денисенко приніс Україні ще одну бронзу, подолавши дистанцію 100 метрів на спині за 1:01.52 хвилини. Плавчиня Анна Стеценко виборола срібну медаль на тій же дистанції з результатом 1:09.43 хвилини.

Велосипедист Єгор Дементьєв здобув для України першу медаль на велотреку, ставши другим в індивідуальних перегонах переслідування на 4000 метрів.

Україна має 14 медалей: одну золоту, вісім срібних і п’ять бронзових. У загальному медальному заліку збірна посідає п’яте місце, а в традиційному заліку – п’ятнадцяте.

Підготував: Сергій Дага