18:23 / 20.07.2024 Спорт

Капітана жіночої збірної Японії з гімнастики усунули від Олімпіади за випивку

Фото: Секо Міята

Капітан жіночої збірної Японії зі спортивної гімнастики Секо Міята не виступить на Олімпійських іграх у Парижі. Рішення про її усунення ухвалили після того, як 19-річна гімнастка зізналася у курінні та вживанні алкоголю, передає Kyodo з посиланням на Японську асоціацію гімнастики.

За словами самої спортсменки, з кінця червня вона один раз пила та один раз курила. Згідно з японським законодавством, особам молодше 20 років забороняється вживати спиртні напої та палити. Міята вже повернулася з тренувальної бази збірної до Монако і зараз перебуває у Токіо.

Олімпійський комітет Японії стверджує, що гімнастка стане першим спортсменом, який зніметься з Олімпіади, не будучи травмованим чи хворим. В асоціації заявили, що капітана збірної, швидше за все, ніким не замінять, оскільки її відсутність на Іграх не пов'язана зі здоров'ям. Японській збірній доведеться виступати у скороченому складі лише з чотирьох гімнасток.

BAGNET нагадує, Олімпійські ігри в Парижі відбудуться з 26 липня по 11 серпня. На церемонії відкриття будуть присутні 10,5 тис. спортсменів із 206 країн, а також 120 глав держав та урядовців. Церемонія вперше відбудеться не на стадіоні, а у вигляді водяного параду на Сені.

Підготував: Сергій Дага