12:18 / 19.07.2024 Спорт

FIFA розпочала розслідування через расистські кричалки гравців збірної Аргентини

Фото: Збірна Аргентини

Гучний скандал у футболі: гравці збірної Аргентини заспівали расистську пісню про футболістів з Франції. Один чиновник закликав вибачитися за це і був звільнений, а віцепрезидентка Аргентини підтримала футболістів, повідомляють рodrobnosti.

15 липня збірна Аргентини з футболу виграла Кубок Америки, здолавши у фіналі колумбійців (1:0)  Під час святкувань півзахисник Енцо Фернандес запустив прямий ефір у соцмережах. У трансляцію потрапила кричалка про збірну Франції. Цілком вона звучить так:

Вони грають за Францію, але вони родом з Анголи!
Вони трахаються з трансами, як гей Мбаппе.
Їхня мама з Нігерії, а тато - з Камеруну.
Але в паспорті написано - французи!

Відео помітили у Франції. Від сторінки Енцо Фернандеса у соцмережах відписалися 10 одноклубників по "Челсі", семеро з яких французи. Півзахисник вже вибачився і дав пояснення керівництву клубу. А заступник міністра спорту Хуліо Гарро закликав капітана збірної Ліонеля Мессі публічно вибачитись за виконання пісні.

Але не всі в Аргентині захотіли вибачатися. Віцепрезидентка країни Вікторія Вільярруель назвала скарги французів лицемірством, пригрозила посадити на лаву Фернандеса за його вибачення та висловила слова підтримки Мессі.

"Аргентина – суверенна та вільна країна. У нас ніколи не було колоній чи громадян другого ґатунку. Ми ніколи нікому не нав'язували свій спосіб життя...

Жодна колоніальна країна не залякуватиме нас за пісню чи за те, що ми говоримо правду, яку вони не хочуть визнавати. Перестаньте зображати обурення, лицеміри", - написала у соцмережі X політик.

18 липня заступник міністра спорту Хуліо Гарро, який закликав футболістів вибачитися, був звільнений.

"Жодний уряд не має права вказувати, що коментувати, що думати і що робити збірній Аргентини, яка є чемпіоном світу та дворазовим чемпіоном Америки, чи будь-якому іншому громадянину. З цієї причини Хуліо Гарро перестає бути заступником міністра спорту країни", - йдеться у заяві президента Аргентини Хав'єра Мілея.

Підготував: Сергій Дага