13:15 / 18.07.2024 Спорт

Євген Коноплянка оголосив про завершення кар'єри

Фото: Євген Коноплянка

Колишній півзахисник збірної України Євген Коноплянка оголосив про завершення кар'єри футболіста. Про це 34-річний спортсмен написав у своїй сторінці в Instagram.

Футбол для мене - більш ніж просто гра, більш ніж просто спорт чи змагання. Це велика частина мене, як людини, особистості і професіонала. Я дуже люблю цю гру і ціную кожен момент, який мені довелося пережити знаходячись на футбольному полі.

Та сьогодні я маю повідомити вам про те, що прийняв рішення завершити професійну кар’єру. Тож дякую усім, хто пройшов зі мною цей шлях, усім хто розділяв зі мною радість перемог та сум поразок, усім хто слідкував за мною і підтримував на полі та поза ним.

Євген Коноплянка повідомив, що не планує повністю завершувати кар'єру. Ветеран оголосив про створення скаутської агенції разом з іншим ексгравцем збірної України Романом Зозулею. І створення кіберспортивної організації Kono.ecf, яка спеціалізуватиметься на дисципліні Counter-Strike 2.

Євген Коноплянка почав виступати на дорослому рівні у 2007 році за "Дніпро". У цій команді грав до 2015 року.

Найбільшим досягненням Коноплянки є перемога з іспанською "Севільєю" у Лізі Європи в сезоні 2015/16. Перед цим  він дійшов до фіналу турніру разом з "Дніпром", де поступився з "Севільї" з рахунком 2:3.

У сезоні 2019/20 разом з "Шахтарем" Коноплянка виграв чемпіонат України. Двічі ставав срібним призером УПЛ: у 2014 році з "Дніпром" та у 2021-му з "Динамо"

Український півзахисник виступав за іспанську "Севілью", німецький "Шальке", польську "Краковію" та румунський "Клуж".

Коноплянка зіграв 87 матчів за збірну України з футболу, забив за неї 21 гол. За цим показником його випереджають лише Андрій Шевченко (48) та Андрій Ярмоленко (46).

Останню гру за національну команду Коноплянка провів проти Англії у відборі на Євро-2024, вийшовши на заміну наприкінці гри.

Підготував: Сергій Дага